ASTRA

Nederlands, Belgisch, Luxemburgs, Fins kampioen

Duits VDH kampioen, Winster '99

Bundesjugendsieger '95, Belgisch Winster '96

 VDH Europasieger '96, Bundessieger '96

UV, VZH, G & G 1, (HDtc)Haar ouders zijn multi kampioen Carl-Oscar van de 's-Gravenschans en Kim van de BreŽ, Nederlands, Internationaal kampioen, Clubwinster '96, Europees kampioen '95, Bundessieger '95 en werd geboren op 19 januari '95 bij de familie Wegner te Voorschoten. Wij hadden eerste keuze uit het nest en wilden ditmaal graag een teefje en wij kozen een leuke, vrolijke pup, die zich al snel ontwikkelde tot een mooi meisje met een lief karakter. Samen met haar vader Oscar ging Astra naar shows toe en ook zij behaalde kampioenschapsprijzen in binnen- en buitenland. Tijdens onze reis naar Finland in '97 (toen wij de nakomelingen van Oscar gingen bezoeken) werd zij tevens Fins kampioen en de daar verplichte karaktertest heeft Astra toen met glans afgelegd.
Enkele hoogtepunten in haar showcarriŽre waren het behalen van de Winnertitel in '99 en tweede beste teef op de kampioensclubmatch van de NHC in '96.

Astra

Met de training ging het ook prima en zij slaagde voor het VZH en het G & G 1 diploma. Wij waren ijverig met haar aan het trainen voor IPO 1 (waar zij bijna klaar voor was), toen wij in augustus 2001 plotseling definitief afscheid van haar moesten nemen. Astra is moeder geworden van 2 nesten pups: het M-nest "van Oscarli"(geboren 16-2-1998) en het L-nest "van Oscarli" (geboren 5-7-2000).
Zij was een mooie teef met een zeer vriendelijk karakter, die ons veel genegenheid heeft gegeven en ook een heel goede, zorgzame moeder voor haar pups. Astra leeft voort in haar nakomelingen die inmiddels ook al voor nageslacht hebben gezorgd: Myra, Lio, Linda en Lilian Ladouys.Astra en Myra (10 weken)