Carl-Oscar v.d. 's-Gravenschans
kennel

VAN OSCARLI

Astra


De kennelnaam van Oscarli is een eerbetoon aan onze eerste langharige Hollandse herder Carl-Oscar van de 's-Gravenschans, de stammoeder van onze kennel is zijn dochter Astra.
De Hollandse Herder langhaar is een fijne gezinshond die graag samen met zijn baas sportief bezig is en waarmee men in diverse takken van de hondensport actief kan zijn. Wij adviseren daarom de eigenaren van onze pups met hun hond cursussen te gaan volgen. Het is niet een hond voor iedereen, hij heeft een duidelijke leiding nodig. Hij leert snel en dit betekent dat hij bij de opvoeding of training gauw doorheeft wat van hem verwacht wordt. Een Hollander houdt er niet van om dezelfde oefening keer op keer op de zelfde manier te herhalen. Om verveling te voorkomen mag van de eigenaar enige creativiteit verwacht worden om zijn hond steeds een uitdaging te blijven bieden.Opvoeden en trainen gebeurt hoofdzakelijk door stemgebruik, de langhaar is stemgevoelig, een harde aanpak is overbodig en werkt averechts.
Het aantal Langharen is relatief klein, geschat wordt dat er ongeveer 600 in Nederland zijn. De genetische variatie is dus beperkt en de fokkerij is vooral afhankelijk van mensen die zo nu en dan een nestje fokken.
Sinds begin 1992 zijn wij lid van de rasvereniging van de Hollandse Herdershond: de Nederlandse Herdershonden Club. Onze kennelnaam van Oscarli staat sinds 5 februari1998 geregistreerd bij de Raad van Beheer onder nummer: 35129
Wij fokken af en toe een nestje Langharen en letten bij het selecteren van de ouderdieren vooral op karakter, gezondheid en exterieur. Tegelijkertijd streven we ernaar honden te fokken die in diverse takken van hondensport actief bezig kunnen zijn.
Onze pups groeien op in huiselijke kring met de andere honden en worden goed gesocialiseerd.Myra en haar pups in de woonkamer
ństra met pups